|

LA TANATOPRÀXIA DE PODEMOS AL PAÍS VALENCIÀ


 Unitat Popular mai  renunciarem a ser esquerra i a defenssar la dignitat de la gent treballadora.  
Veure a Compromís entregat a les exigències de Podemos, veure com una part de Compromís traga sapos i accedeix ales exigències intolerables de Podemos fa molta llàstima. Però més llàstima dona seure's en una taula a tancar un acord històric i veure com la gent de Podemos ens insulta, intenta ridiculitzar-nos i humiliar-nos i en cap moment es plantegen la possibilitat d'un acord que beneficie a la societat valenciana.
Podemos ha comés una errada històrica que pagarem totes i tots els valencians en les pròximes dècades. Han comés un exercici d'irresponsabilitat de dimensions incalculables. Al davant de Podem del País Valencià només hem trobat gent maleducada, sense cap coneixement de la realitat de la societat, sense que els importe el mes mínim el futur de la gent treballadora i amb un únic objectiu, insultar-nos i humiliar-nos.
Estic molt trist perquè hem lluitat molt per aconseguir un acord històric i no hem pogut ni negociar, però estic més trist per veure que Podemos s'ha convertit en un partit destructiu que busca l'exterminació d'EUPV, la d'Unitat Popular i la del Bloc, a aquests últims portant-los al punt tant extrem d'obligar-los a acceptar un  acord que no podran explicar a la societat de cap de les maneres, i que els obliga a reconeixer que s'han plegat al xantatge de Podemos. 
Podemos juga amb la possibilitat d'utilitzar els seus vots per a finiquitar el pacte de govern que tenen Compromís i PSPV a la Generalitat i que es manté perque Podemos no vota en contra. Xantage davant el qual Compromís ha entregat les armes i ha doblat el genoll. Crec que l'actitut de Podemos aboca al País Valencià a un periode d'inestabilitat molt llarg, que s'encetarà el dia següent de les eleccions generals i que derivarà en noves eleccions al País Valencià, possibilitant així que torne el govern de dretes que tant ha costat enderrocar. 
L'objectiu primer de Podemos es va centrar a furtar tots els quadres de comandaments d'IU-EU, després insultar i intentar desprestigiar, amb l'objectiu clar de provocar la desaparició d'IU. Evidentment ni ho han aconseguit ni ho aconseguiran mai. El segon objectiu, parlant ja del País Valenciá, passa per trencar a Compromís i acabar amb el seu sector nacionalista. Podemos ha posat una bomba en mans de Compromís i els ha esclatat en les mans. Si Podemos aconsegueix el seu objectiu, trencar a Compromis, l'espanyolisme ranci que sempre ha defensat el PP haurà trobat el seu millor aliat en Podemos. Tacticisme arcaic i perillós, el de Podemos, que actua amb una irresponsabilitat que supera tot l'imaginable.
El que ha fet Podemos es pot resumir en una paraula: Tanatopràxia.
Tanatopràxia és la pràctica d'arreglar al mort per a què parega més presentable. Això és el que ha fet Podemos, presentar un mort i voler maquillar-lo. Però no, un mort és un mort i per molt que vulguen posar-li un frac, continua sent un mort.
Lamentable i trist. Els valencians i valencianes d'esquerres hem d'estar tristos per no haver pogut aconseguir ni un acord de mínims. És evident que no parle de Podemos. Ells, ja ens ho van deixar clar anit, no són d'esquerres i, el més greu, ens van advertir que Unitat Popular no podríem expressar que som d'esquerres. Ells estàn contents d'haver trencat tota possibilitat d'acord.
"Senyores i senyors" de Podemos, enterren vostés el seu mort. Nosaltres no practiquem la tanatopràxia, nosaltres demanem responsabilitat i atenció a la gent que està patint les conseqüències d'aquesta gran estafa que anomenen crisis econòmica.

5 comentarios:

  1. Magnifica reflexió Paco. Que lamentable és que un partit que diu que vol canviar les coses estiga cada cop més a prop de la dreta neoliberal (Podemos ja accepta el Rei sense plantejar-se un canvi de model d'Estat, l'OTAN i fitxa a un exdirigent d'eixe pacte militar, els bancs ja no son tan roins... I més reflexions que han anant soltant estos dies passats que diuen molt del camí que han encetat). Però el pitjor de tot no és que enganyen la gent -que vol enganyar-se, es clar- sino que han dinamitat una possibilitat d'unitat d'esquerres al País Valencià... que segurament era l'objectiu primer de tot, com a la resta de l'Estat. Molt trist.

    ResponderEliminar
  2. Crec que estás massa resentit per la caiguda de EU en la comunitat Valenciana front a Compromís i Podem i no veus amb claretat les coses :(

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Crec que no em coneixezs en absolut. Si algú porta mesos intentant que al PV s'aconsseguisca una candidatura ùnica com a primer pas per aconsseguir a llarg plaç l'Unitat de l'esquerra, et garantisc que soc jo. Pots preguntar a la gent de Compromis de Castelló. La pell, m'he deixat la pell

      Eliminar
  3. Tinc entès que es cert que vos insultaren i ningunejaren i tenien un pacte tancat entre ells. És impresentable la proposta de Compromís i Podemos. El problema el té ara Compromís, qtès que les bases del Bloc aprovaren un pacte a tres bandes.
    Que vagen a pasturar!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Així, és. Peró pareix que no en tenen prou i continuen igual. Ja em dit que fem el nostre camí i ni això els sembla prou, Podem continua intoxicant. Una llàstima. Haviem posat moltes ilusions en la candidatura unica. Vam oferir treball, treball i treball, a canvi de res. Només vam demanar un tracte educat i digne (això fa un més, després dels insults que vam rebre a la seu de Podemos en València). Doncs, bé, ha passat un més i continua la mateixa opereta de tercera. No tinc paraules

      Eliminar